kickisgardenlife.blogg.se

Händelser i mitt trädgårdsliv.

Sånt vi kan äta

Publicerad 2020-06-14 21:50:53 i Allmänt,

Mitt odlande ligger nog lite i generna. Min morfar odlade äpplen, min morbror hade storproduktion av tomater, gurka mm och min mamma har alltid odlat grönsaker och blommor för husbehov och så är jag uppväxt på en gård, där odlade vi massor av annat också. Att odla sådant man kan äta är otroligt roligt och rent euforiskt. Färsk gurka är en av mina favoriter och särskilt en av mina sorter som jag har i växthuset, Delistar, är gudomligt god, en liten slanggurka som är ljusgrön med tunnt krispigt skal. 
Tomater i år är av sorterna Black Cherry, en gul spansk körsbärstomat vars namn jag inte har och en busktomat som heter Mini bell. 
 
Basilika är också en favorit. Lättodlad men lite svår att så från frön då den tar lång tid på sig att gro och växa och är väldigt känslig och skör i sin från början tunna stjälk. Efter att ha sått Basilika under några år så köper jag nu färdig Basilika i en livsmedelsbutik och planterar om den plantan. Sen är det väldigt enkelt att ta skott, sätt dessa i vatten och då sätter skotten rötter väldigt fort och sen är det bara att plantera de rotade skotten i en kruka och vips, så har du en ny planta som lätt växer och blir stor och kraftig.
 
Sallad sår jag tidigt i växthuset så jag kan skörda tidigt och under lång tid, de små krispigt goda bladen är en liten läckerbit.
 
Övriga små örter finns också i den årliga odlingen, Timjan, Rosmarin, Gräslök, Persilja och Oregano förgyller odlingen.
 
Jag har två vinrankor i växthuset, en ger små lila druvor och en ger mängder med små mycket söta druvor som kan skördas i slutet av sommaren.
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela